Efectul Meltus - Eficient in tusea productiva. Eficient in tusea seaca.

Efectul Meltus

Eficient in tusea productiva. Te ajuta sa expectorezi.
Eficient in tusea seaca. Te ajuta sa opresti tusea seaca.

Expectolin
Tusicalm
Mierea poliflora este, probabil, cel mai vechi remediu natural impotriva durerilor de gat si impotriva tusei datorita proprietatii sale antiseptice, care usureaza revenirea la starea normala de sanatate de dinainte de episodul gripal.

Acetilcisteina fluidifica secretiile bronsice, pastrand astfel umiditatea normala a mucoaselor cailor respiratorii, fiind unul dintre cei mai rapizi agenti care actioneaza asupra secretiilor mucoase, producand mucoliza. In plus, acetilcisteina reactioneaza in corpul uman ca un veritabil detoxifiant.

Extractul de Hedera helix (iedera) contine hederagenina, alfa-hederina, hederacozid C in proportie de 5-8%, substante naturale ce contribuie la mentinerea sanatatii arborelui respirator. Cantitatea extrem de mica de emetina, prezenta mai ales in frunze, este responsabila pentru cresterea secretiei de mucus in caile respiratorii. Extractul de iedera este aprobat de catre Comisia Germana E pentru terapia afectiunilor inflamatorii cronice ale bronhiilor si in tratamentul tusei productive, datorita actiunilor sale ca expectorant.

Zincul este un microelement esential pentru buna functionare a organismului. Dintre toate mineralele, zincul are cel mai puternic efect asupra sistemului imunitar, pentru ca asigura functionarea normala a acestuia si protejeaza totodata celulele impotriva stresului oxidativ.

Cimbrul-de-cultura (Thymus vulgaris), prin uleiul sau esential bogat in flavone, sustine sanatatea cailor respiratorii superioare, atenuand tusea iritativa si imbunatatind fluxul aerian.

Grindelia contine diterpene si fenoli prin intermediul carora actioneaza in directia calmarii tusei de diverse etiologii, fiind benefica indeosebi in timpul sezonului rece.

Patlagina contine mucilagii cu efect emolient, calmeaza tusea si usureaza respiratia prin eliminarea mucozitatilor de la nivelul tractului respirator superior.

Propolisul este produs din particulele mici de rasina pe care albinele le colecteaza din mugurii foliari ai plantelor si le amesteca cu secretia glandelor salivare si particule de ceara. Acesta este compus din: 55% rasina, 30% ceara, 10% uleiuri aromatice si eterice si 5% polen. Propolisul contine vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid pantotenic si acid nicotinic, precum si minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, mangan, cupru, molibden s.a. .

Mierea este produsa de albine din nectarul pe care il colecteaza din flori. Este un produs al naturii ce contine aproape toate ingredientele necesare organismului uman: o cantitate considerabila de zaharuri, apa, proteine, vitamine (C, complex B), minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, mangan, cupru). Mierea confera energie si protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ, calmeaza tusea iritativa si, prin aceasta, imbunatateste durata si calitatea somnului.