Efectul Meltus

Eficient în tusea productivă. Te ajută să expectorezi.

Miere

Mierea polifloră este folosită de secole în medicina tradițională în caz de tuse și dureri în gât, datorită proprietăților sale calmante și emoliente, care pot avea efect pozitiv asupra iritației din gât.

Iederă

Ușurează respirația și eliberează căile respiratorii de mucozitățile formate.

Zinc

Zincul este un microelement esențial pentru buna funcționare a organismului. Dintre toate mineralele, zincul are cel mai puternic efect asupra sistemului imunitar, pentru că asigură funcționarea normală a acestuia și protejează totodată celulele împotriva stresului oxidativ.

Acetilcisteină

Eficient în tusea seacă. Te ajută să oprești tusea seacă.

Miere

Mierea este produsă de albine din nectarul pe care îl colectează din flori. Este un produs al naturii ce conține aproape toate ingredientele necesare organismului uman: o cantitate considerabilă de zaharuri, apă, proteine, vitamine (C, complex B), minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, mangan, cupru). Mierea conferă energie și protejează organismul împotriva stresului oxidativ, calmează tusea iritativă și, prin aceasta, îmbunătățește durata și calitatea somnului.

Propolis

Propolisul este produs din particulele mici de rășină pe care albinele le colectează din mugurii foliari ai plantelor și le amestecă cu secreția glandelor salivare și particule de ceară. Acesta este compus din: 55% rășină, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice și eterice și 5% polen. Propolisul conține vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid pantotenic și acid nicotinic, precum și minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, mangan, cupru, molibden s.a. . Propolisul conţine, de asemenea, flavonoizi şi acizi fenolici cărora li se atribuie eficința recunoscută a propolisului.

Cimbru

Cimbrul-de-cultură (Thymus vulgaris), prin uleiul său esențial bogat în flavone, susține sănătatea căilor respiratorii superioare, atenuând tusea iritativă și îmbunătățind fluxul aerian.

Pătlagină

Pătlagina conține mucilagii cu efect emolient, calmează tusea și ușurează respirația prin eliminarea mucozităților de la nivelul tractului respirator superior.

Grindelia

Grindelia conține diterpene și fenoli prin intermediul cărora acționează în direcția calmării tusei de diverse etiologii, fiind benefică îndeosebi în timpul sezonului rece.