Imaginea ilustrează o scenă de familie animată într-un dormitor. O femeie în vârstă stă în picioare lângă pat, ținând o sticlă de medicament cu eticheta "Meltus". Un bărbat și o femeie, posibil reprezentându-le copiii adulți, stau pe pat, arătând îngrijorați. Două fete mici stau în fața bărbatului, una dintre ele uitându-se peste pat, iar un bărbat în vârstă stă lângă ele, zâmbind. Camera este luminată cald de o lampă de noptieră. Pe pat se află o cutie de șervețele, sugerând că cineva ar putea fi bolnav.

Sfaturi utile

Atunci când ne confruntăm cu tusea, simptomul cel mai întâlnit în răceală sau gripă, sistemul imunitar are mult de lucrat. Iată ce e bine să faci și ce e bine să eviți:

  • Menține-te hidratat – bea multe lichide (apă, ceai cald sau suc natural). Sistemul imunitar este ajutat în lupta cu răceala, mucusul devine mai fluid (fapt ce ușurează eliminarea acestuia) și se accelerează refacerea fluidelor pierdute prin suflatul nasului.
  • Odihnește-te – un mic ajutor pentru sistemul tău imunitar este odihna.
  • Expunerea la aburi/infuzie cu plante – ajută la hidratarea mucoasei nazale și la fluidizarea secreției.
  • Poziția capului – dacă ești răcit, încearcă să dormi cu o pernă în plus sub cap. Poziția ușor ridicată a capului poate ajuta la drenarea congestiei, astfel încât să dormi mai bine.
  • Spală-te pe mâini și utilizează un dezinfectant de mâini. Făcând acest lucru, poți omorî microbii, prevenind astfel îmbolnăvirea celor apropiați. Majoritatea cazurilor de gripă se transmit prin contact direct sau indirect, prin intermediul suprafețelor.
  • Mănâncă sănătos – mănâncă alimente colorate, bogate în vitamine și antioxidanți. Astfel, îi oferi organismului nutrienți care să-l ajute să lupte cu răceala sau gripa.
  • Fumatul – evită fumatul și nu sta în camere în care există fum de țigară. Făcând acest lucru, vei evita iritația nasului, a gâtului sau a plămânilor.
  • Transmiterea microbilor – nu strănuta sau tuși fără să folosești un șervețel de unică folosință. Dacă nu îl ai la îndemână, foloșește interiorul cotului ca protecție.
  • Dormitul pe spate – evită această poziție atunci când ai o tuse productivă, există riscul ca în această poziție, secrețiile să se adune și să te facă să tușești noaptea. Alege dormitul pe o parte, te-ar putea ajuta să dormi mai bine.