Prospect

Prospect - Meltus sirop Tusicalm pentru adulți

Sirop cu miere, Cimbru, Grindelia, Pătlagină și tinctură de propolis

SUPLIMENT ALIMENTAR

Cimbrul contribuie la calmarea iritațiilor tractului respirator superior.

Ingrediente: miere 47%; apă; tinctură 1:6 din frunze de Cimbru – de – cultură (Thymus vulgaris)- 3,14%; tinctură de propolis (conține 3,5% extract de propolis)- 2,0%; tinctură 1:10 din părţi aeriene de Grindelia (Grindelia robusta)- 1%; arome: mentă, portocală, lămâie; agent de îngroşare: gumă Karaya; conservanţi: benzoat de sodiu, sorbat de potasiu; extract uscat din frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata)- 0,05%.

Meltus – sirop cu miere și extract de cimbru și propolis este o combinație de produse apicole și extracte de plante, ce acționează sinergic, îmbinând într-un singur produs proprietațile medicinale ale componentelor sale.

Mierea este produsă de albine din nectarul pe care îl colectează din flori. Este un produs al naturii ce conține aproape toate ingredientele necesare organismului uman: o cantitate considerabilă de zaharuri, apă, proteine, vitamine (C, complex B), minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, mangan, cupru).

Cimbrul-de-cultură (Thymus vulgaris) prin uleiul său esenţial, bogat în flavone, susţine sistemul imunitar și are efect calmant asupra cailor respiratorii superioare.

Pătlagina are efect calmant asupra iritației de la nivelul faringelui și al corzilor vocale.

Grindelia, grație acțiunii calmante, contribuie la menținerea sănătății tractului respirator.

Propolisul este produs din particulele mici de răşină pe care albinele le colectează din mugurii foliari ai plantelor şi le amestecă cu secreţia glandelor salivare şi particule de ceară. Acesta este compus din: 55% răşină, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice şi eterice şi 5% polen. Propolisul conţine vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid pantotenic şi acid nicotinic, precum şi minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, mangan, cupru, molibden, s.a. Propolisul conţine, de asemenea, flavonoizi şi acizi fenolici.

Mod de utilizare:

Câte 5 ml de sirop de 3-5 ori pe zi, după masă, și încă 5 ml înainte de culcare, doar dacă este necesar.
Acest produs este destinat exclusiv adulților.
Produsul este prevăzut cu capac dozator.
Sedimentele care se pot depune pe fundul flaconului între utilizări, nu afectează calitatea şi eficacitatea produsului și dispar dacă se agită flaconul înainte de utilizare.

Atenționări:

A nu se lǎsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
A nu se depǎşi doza recomandatǎ pentru consumul zilnic.
A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul lunii menționate pe ambalaj.
Produsul este contraindicat persoanelor cu diabet.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variatǎ, echilibratǎ şi un stil de viaţǎ sănătos.

Se recomandă utilizarea cu precauție la persoanele care suferă de tulburări de sângerare sau care utilizează concomitent medicamente care încetinesc coagularea sângelui (antiagregante plachetare: acid acetilsalicilic, clopidogrel etc., antiinflamatore nesteroidiene: diclofenac, ibuprofen, naproxen etc., anticoagulante: dalteparin, heparină, warfarină), deoarece poate crește riscul de sângerare.

Se recomandă utilizarea cu precauție la persoanele care se află în tratament cu fenitoină sau cu medicamente care se metabolizează la nivelul ficatului, cum ar fi: blocante ale canalelor de calciu (diltiazem, nicardipine, verapamil); agenți chimioterapeutici (etoposide, paclitaxel, vinblastine, vincristine, vindesine); antifungice (ketoconazol, itraconazol); glucocorticoizi; cisaprid; fentanyl; midazolam; propranolol; omeprazol, etc.

Nu se recomandă ultilizarea în timpul sarcinii și alăptării (compușii din Plantago lanceolata ar putea cauza contracții uterine).

Precauții:

Contraindicat persoanelor cu intoleranță la fructoză sau alergice la produsele apicole sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Perioada maximă de utilizare: 14 zile

Condiții de păstrare:

A se păstra la temperaturi de până la 25°C, în mediu uscat și ferit de lumina solară. După deschidere, a se păstra la frigider şi a se utiliza în maximum 30 zile.

Cantitate netă: 100 ml
Pentru orice informaţii referitoare la acest produs, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a distribuitorului:

ZENTIVA S.A.
Tel: +4 021.304.72.00
e-mail: [email protected]

Producător:

APIPHARMA d.o.o.,
Jeronima Kavanjina 26 Street, 10000 Zagreb, Croația

Deținătorul notificării:

Labormed Pharma SRL
Bd. Theodor Pallady, nr. 44B, Sector 3, Bucuresti, Romania.